Anadolu Üniversitesi İki Eylül Yerleşkesi’nde düzenlenen ve geleneksel olarak gerçekleştirilen ’12. Uçurtma Şenliği’ne Anadolu Üniversitesi Rektörü ve Vakfımız Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Spor Bilimleri Fakültesi idari kadrosu, Eskişehirliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tüm halkın katılımına açık gerçekleştirilen etkinlikte aileleriyle uçurtmalarını kuran çocuklar kadar, çocukluk günlerine geri dönen aileler de eğlenceli dakikalar yaşadı. En yükseğe ulaşabilmek için birbiriyle yarışan uçurtmalar, gökyüzünde renkli sahneler oluşturdu.

Uçurtma Şenliği ile ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, şenliğin gelenekselleştiğini belirtti ve “Üniversitemizle şehir halkını ve şehirdeki çocukları buluşturan bir festival havasında her sene gerçekleşiyor. Bugün de uçurtma uçurmak için çok uygun bir hava var. Çocuklarımız şenlik havasında, aileleriyle birlikte hem kampüsün havasını teneffüs etmiş olacaklar hem de güzel bir hafta sonu geçirmiş olacaklar” dedi.

Etkinlik kapsamında gökyüzünü şenlendiren 4.500 uçurtmanın 500'ü Vakfımız sponsorluğunda gökyüzünde yerlerini aldı.