Avrasya Yazarlar Birliği koordinasyonunda Vakfımızın katkılarıyla gerçekleştirilen “IV Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması”nın sonuçları, 15.12.2016 tarihinde Konya’da gerçekleştirilen “Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı” öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı ve Vakfımız Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi AVCI’nın basın açıklaması ile duyuruldu. Açıklamaya göre İran Azerbaycanı'ndan Gafur İmamızade Hiyavi'nin 'Kırmızım' hikayesi birinci, Mehmet Akif Duman'ın 'Türbedar Risalesi' hikayesi ikinci olurken, Kazakistan'dan Berik Şahanov'un 'Üvey Ömür' adlı hikayesi üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada teşvik ödülü ise “Ben Toz Tanesiyim” isimli eseriyle Azerbaycan’dan katılan Terane Vahid’e verildi.

FAALİYET TAKVİMİ

www.kasgarlimahmud.org

avrasyayazarlarbirligi@gmail.com

BÖLGE JÜRİLERİ
Edebiyat dergileri ve yazarlar birlikleri ile temasla beşer kişiden oluşturulmuşturç

GEÇMİŞ YARIŞMA ŞARTNAMESİ
Konu : “Serbest

1. Yarışmaya katılacak eserler belirtilen adreslere elden, e posta veya posta yolu ile teslim edilecektir.
  2. Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  3. Hikâye konusu serbesttir.
  4. En çok iki ayrı hikâye ile katılmanın mümkün olduğu yarışmada, gönderilecek hikâyelerin her birinin en az 1.000 (bin) en çok 10.000 (on bin) kelimeden oluşması gerekmektedir.
  5. Yarışmaya gönderilecek hikâyelerin üzerinde sadece rumuz bulunacaktır; rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten her hangi bir işaret bulunması halinde hikâye yarışma dışı bırakılacaktır.
  6. Yarışmacı, kimliğini, açık adresini ve biyografisi ile birlikte 1 adet fotoğrafını ayrı bir zarfa koyarak üzerine sadece rumuzunu yazıp, hikâyenin yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır (e posta ile yapılacak müracaatlarda bu şart aranmaz).
  7. Bilgisayarla 12 punto olarak yazılacak hikâyeler 6 nüsha olarak gönderilecektir. Ayrıca daha sonra dereceye giren hikâyeler kitaplaşacağı için, hikâyenin konulduğu zarfın içine word formatında hazırlanmış dosya, CD ye yüklenmiş olarak da gönderilecektir (e posta ile yapılacak müracaatlarda bu şart aranmaz).
  8. Yarışmaya katılan hikâye metinleri kesinlikle geri verilmeyecek ve metin sahibi bu konuda hiçbir hak iddia edemeyecektir.
  9. Yarışmada ödül kazanan eserlerin her türlü hakları Avrasya Yazarlar Birliği’ne ait olacaktır.

ULUSLARARASI DEĞERLENDİRME JÜRİSİ

• Azerbaycan : Anar
  • Balkanlar : Taner Güçlütürk
  • Irak : M. Ömer Kazancı