T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T. C. Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Vakfımızın katkılarıyla gerçekleştirilen “Eskişehir Düşünce Okulu” projesi, 12.09.2017 tarihinde Eskişehir Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlıyor.

Eskişehir liselerindeki kültür ve sanat yetenekli gençlerin keşfini amaçlayan “Düşünce Okulu Projesi” hayata geçiyor.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte lise öğrenimi gören gençlere yönelik gerçekleştirilecek projede; çizmek, çekmek, düşünmek ve hayal etmek başlıklı dört farklı atölyeyle gençlere çizgi, fotoğraf, düşünce ve edebiyat alanlarında üretme becerileri kazandırmak amaçlanıyor.

12 hafta sürecek atölye çalışmaları boyunca öğrenciler, alanında uzman bir eğitmenden ilgi duyduğu konunun inceliklerini öğrenmenin yanı sıra ilgi alanlarına yönelik konularda uygulama yapma imkânına sahip olacaktır.

Atölyeler, öğrencilere ilgi alanlarına dair mesleki edinimler kazandırmakla beraber sistemli düşünme, sahip olduğu yetenekleri keşfetme, içinde yaşadığı dünyayı anlama ve anlamlandırma, soru sorabilme ve fikir üretebilme becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.

Eskişehir Düşünce Okulu kapsamında 12 Ekim 2017 Perşembe günü yapılacak açılış etkinliğinde öğrenciler, Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı ile ilk atölye dersini gerçekleştirecektir. Öğrenciler, her atölyede ayda bir kez misafir edilecek mesleğinde ustalaşmış bir isimle tanışma ve tecrübelerinden istifade etme fırsatını yakalayacak. Eğitim süresi boyunca kendilerine düzenli aralıklarla hediye edilecek kitaplar ise gençlerin ilgi alanları doğrultusunda derinleşmesine katkı sağlayacaktır.

Program, Eskişehir ve ilçelerinin okullarından seçilen kırk liseli gençle ve onarlı gruplar halinde gerçekleştirilecektir.

Ekim - Aralık 2017 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek ve 12 hafta sürecek atölye çalışmaları, Eskişehir Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacaktır. Program ile ilgili detaylara ise eskisehirdusunceokulu.com adresinden erişilebilecektir.