23.03.2016

2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı açılışı yapıldı. Törende konuşan Bakan Nabi Avcı, “Türk Dünyası olarak bilim insanlarının, alimlerin mirasçılarıyız. Bununla iftihar etmeliyiz” dedi.

 

12 ÜLKE KATILDI

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı açılışı yapıldı. Açılışa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan , Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, davetliler ve öğrenciler katıldı. Geçen sene 18 ülkenin katıldığı olimpiyatlara bu sene 12 ülke katılırken, ilkokul öğrencileri tasarladıkları projelerini yöresel kıyafetleriyle beraber tanıttı. 

 

BİLİMİN MİRASÇILARIYIZ

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, düzenlenen olimpiyatlardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Avcı, “Bu ev sahipliğinin Eskişehir için özel bir anlamı var. Biz bilimle görkemli bir ilin mirasçısıyız. Anadolu olarak, Türk Dünyası olarak, bilimin  bu seviyeye gelmesine büyük katkı sağlayan bilim insanlarının, alimlerin mirasçılarıyız. Mirasçısı olduğumuz bu anlayış insanlığın hayrına çalışmayı amaçlayan bir anlayıştır. Kitle imha silahı çalışmalarına bizim tarihimizde rastlanmaz. Bizim alimlerimizden her zaman insanlara faydası olan çalışmalar kalmıştır. Bu bizim iftihar etmemiz gereken bir durumdur.” dedi.

 

İLGİ ÇOK YÜKSEK

Vali Güngör Azim Tuna’da düzenlenen olimpiyat hakkında açıklamalarda bulundu. Olimpiyata ilginin çok yüksek olduğunu belirten Tuna, Tasarım ve Buluş dalında yurt içi ve yurt dışından toplam bin 257 başvuru yapıldı. Birbirinden değerli bu projelerden yurt içinden 60 proje ve yurt dışından 40 projeyi seçmek için jüri 2 tam gün mesai yapmıştır. Üretilen projeler bizim için çok değerlidir. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

 

TEK TEK GEZDİ

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Vali Tuna ya Kırgız öğrenciler tarafından yöresel kıyafet giydirildi. Kurdele kesiminin yapılmasının ardından Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, stantları tek tek gezdi. Projeleri ilgiyle inceleyen Bakan Avcı, öğrencilerle yakından ilgilendi.  Avcı,  daha sonra Eskişehir Anadolu Lisesi Kütüphane Açılış Töreni’ne katıldı. Bakan Avcı, Türkiye’de yayın yapan sanat, edebiyat ve düşünce dergilerinin önümüzdeki dönemde okul kütüphanelerinde yer alacağı müjdesini verdi.