Kültür ve Turizm Bakanlığı proje desteği ile oluşturulan ve Türk Dünyası Vakfı eliyle faaliyetlerini sürdüren topluluk, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk Dünyası öğrencilerinden oluşturulmuştur ve halk dansları konusunda aldıkları eğitimlerle gösteriler düzenlemektedir.

İlk olarak 15.06.2017 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve şehrin muhtelif yerlerine asılan afişler ile duyurusu yapılan ‘’Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu Öğrenci Seçmeleri’’ gerçekleştirilmiştir. Eğitmenler tarafından Türk Dünyası Vakfı'nda gerçekleştirilen seçmelere Azerbaycan, Kırım, Kırgızistan ve Türkiye’den öğrenciler katılmıştır.

02.07.2017 tarihinden bu yana halk dansları çalışmalarına devam eden topluluk Makedonya, Kırım, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tataristan, Bulgaristan ve Türkiye Halk oyunlarından seçme oyunlar ile repertuarını oluşturmuştur. Pek çok ilimizde gösteriler gerçekleştirilen topluluk, izleyicilerden çok olumlu tepkiler almıştır.

Halk dansları topluluğumuzun çalışmaları halen devam etmekte olup proje sonrasında da topluluk, Türk dünyası ve Türkiye genelinde davet ve organizasyonlarda görev almaktadır.