Türk Dünyası Vakfı

Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇ-DES Projesi kapsamında desteklenen projenin amacı Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk Dünyası öğrencilerinden 12 erkek ve 12 bayan öğrenciyi halk dansları konusunda eğitmek ve gösteriler düzenlemektir.

01.06.2017 tarihinde başlayan proje çalışmalarında ilk olarak 15.06.2017 tarihinde Anadolu üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve şehrin muhtelif yerlerine asılan afişler ile duyurusu yapılan ‘’Türk Dünyası Halk Dansları topluluğu öğrenci seçmeleri’’ gerçekleştirilmiştir. Eğitmenler tarafından Türk Dünyası Vakfında gerçekleştirilen seçmelere Azerbaycan, Kırım, Kırgızistan ve Türkiye’den öğrenciler katılmıştır.

02.07.2017 tarihinden itibaren haftada 2 gün 2’şer saat olmak üzere halk dansları çalışmalarına devam eden topluluk Makedonya, Kırım, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tataristan, Bulgaristan ve Türkiye Halk oyunlarından seçme oyunlar ile repertuarını oluşturmuştur. Eskişehir, Konya ve Ankara’da 2017 Aralık ayı içerisinde vatandaşların yoğun ilgisiyle gösterilerini tamamlamıştır.

Halk dansları topluluğumuzun çalışmaları halen devam etmekte olup proje sonrasında da topluluk, Türk dünyası ve Türkiye genelinde davet ve organizasyonlarda görev almaktadır.