Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gençlerle ilgili sanatsal faaliyet, etkinlik ve projeler ile eserlere destek olmak üzere açılan GENÇDES programı kapsamında desteklenen ve 14 Ekim-16 Aralık 2017 tarihleri arasında faaliyetlerine devam edecek Eskişehir Düşünce Okulu Projesi; Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Vakfımızın ortaklığında hayata geçirilmiştir.

Lise öğrenimi gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilen proje; çizmek, çekmek, düşünmek ve hayal etmek başlıklı 4 atölyeden oluşmaktadır. Böylelikle gençlere çizgi, fotoğraf, düşünce ve edebiyat alanında üretme becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır. 12 hafta sürecek olan atölye çalışmaları boyunca gençler, alanında uzman bir eğitmenden ilgi duyduğu konunun inceliklerini öğrenmenin yanı sıra uygulama yapma imkânına da sahip olmuşlardır.  Atölyeler; öğrencilere ilgi alanlarına dair mesleki edinimler kazandırmakla beraber, sistemli düşünme, sahip olduğu yetenekleri keşfetme, içinde yaşadığı dünyayı anlama ve anlamlandırma, soru sorabilme ve fikir üretebilme becerilerini de kazandırmayı hedeflemektedir. Proje çerçevesinde, Eskişehir’de bulunan liselerin 10. sınıf öğrencilerinden seçilecek toplam 40 öğrenci 10 hafta süresince cumartesi günleri 13.30-16.30 saatleri arasında fotoğraf, karikatür, fikir ve edebiyat dallarında uzman akademisyenlerin yönetiminde Eskişehir Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde “atölye çalışması” yapmaktadır.