Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bazı illerde yeni yapılan stadyumlar sonrası atıl duruma düşen eski statların bulunduğu alanlara Millet Bahçesi yapılacağı yönünde verdiği müjde üzerine Eskişehir Atatürk Stadyumu yerine Eskişehir Millet Bahçesi inşası 2018 yılı Haziran ayında başlamıştır.

Şehrin ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyaç çerçevesinde şekillendirilen proje, Eskişehir’e yeni bir soluk katacaktır.

Toplam proje alanı 52.392 m2, toplam inşaat alanı 16.221 m2, toplam peyzaj alanı 40.227 m2 ve çim alanı 20.005 m2’dir. 160.000 toplam bitki âdeti ve 878 toplam ağaç adedi uygulanmaktadır.

Büfeler, alana giriş ve gezinti yolları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, basketbol sahası, fitness alanı, oturma alanı, çocuk oyun alanı, açık etkinlik alanı, süs havuzuyla beraber Eskişehir halkının güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği ve çocukların eğlenebileceği bir park haline getirilmektedir. Park alanının altına kapalı otopark uygulayarak Eskişehir trafiğini rahatlatmak amaçlanmıştır.

Kitap okuyan, araştıran, sessiz ders çalışma ortamı arayan vatandaşlarımız için her türlü imkânın düşünüldüğü Millet Kıraathanesi,  çocuk, genç, yaşlı gibi her yaş grubundan bireye hizmet verecektir. 2020 yılı Ağustos ayında hizmete açılması planlanmaktadır.