Vakfımızın düzenlediği "Türk Dünyası Buluşması" konserinde Azerbaycan, Türkiye, Kerkük, Tebriz, Bayırbucak, Halep türküleri seslendirilmiştir.

The Green Park Pendik, İstanbul'da gerçekleşen konsere katılan Eskişehir Valisi ve Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Türk dünyasının Orta Asya'dan Balkanlara uzanan büyük bir hinterlant oluşturduğunu dile getirerek, şöyle demiştir:

"Bizim gönül medeniyetimizin uzandığı noktalar bu hinterlanttır. Biz Türk Dünyası için ülkelerarası bir kültür başkentliği müessesesi oluşturduk ve 2103'de Eskişehir Dünyası Kültür Başkenti oldu. 2014'te de devam eden bu süreçte birçok etkinlik yaptık. Dil ve fikirde birliği pekiştirmek için bu heyecanı yaşatmak için çalıştık."

Vali Tuna, Azerbaycan'dan, Makedonya'dan, Kerkük'ten, Türk cumhuriyetlerinden, Doğu Türkistan'dan sanatçıları bir araya getirişimizden bahsetmiş ve şunları belirtmiştir: "Türk Dünyası coğrafyalarından insanlarla bir araya gelerek acılarımızı azaltmaya, neşemiz ve sevinçlerimizi arttırmaya, dilde ve fikirde birlik idealimize ulaşmaya çalışıyoruz. Hayatın iyice zorlaştığı bu dünyada kendi kardeşlerimiz, akrabalarımız ve soydaşlarımızla gönül birliği kurmak için büyük devlet adamlarımızın himayesinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

Konserde, Esat Kabaklı Türkiye, Osman Avcı Irak Kerkük, Azerin Azerbaycan, Cavit Tebrizli İran Tebriz, Molla Musa ve Adil Şan Suriye, Bayırbucak ve Halep türkülerini seslendirmiştir.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, TRT Genel Müdürü Şenol Göka da izleyiciler arasında yer almıştır.