Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı, Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine karşı yapılan zulme duyarsız kalmayarak geçen hafta başında insani yardım kampanyası başlatmıştır.

Kampanya doğrultusunda toplanan 6 tır dolusu insani yardım,  Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenle Hatay veya Gaziantep illerinde tespit edilen ulaşım noktalarına iletilmek üzere yola çıkarılmıştır.

Törene; Eskişehir Valisi ve Vakfımız Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi ve Vakfımız Mütevelli Heyeti Üyesi Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Müftü Vekili Dilaver Şahin, Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Eskişehirspor taraftarları ve çok sayıda vatandaş katılmıştır.

Tırların bölgeye uğurlanışı esnasında Vali Tuna, “Türk dünyasının buluşma noktası olan ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmış Eskişehir’den elbirliği ile toplanan yardımları zor durumda olan kardeşlerimize gönderiyoruz. Elimiz ve gücümüz yettiğince orada yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmek için toplanan yardımları ulaştırmak üzere, kampanyada toplanan yardımları bölgeye ulaştırmak için bir tören yapıyoruz. Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından organize edilen bu kampanyaya gönülden destek veren herkese minnetlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum.” şeklinde duygularını dile getirmiştir.

Bölgede kışın yoğun geçtiğini bildiren Vali Tuna, yardım tırlarında; battaniye, soba, jeneratör, çeşitli gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri bulunduğunu açıklamıştır. Bayırbucak Türkmenlerinin sınıra yakın bir yerde bulunduğunu aktaran Vali Tuna, tüm Türkiye’de yapılan yardımların Türk Kızılayı öncülüğünde gerçekleştirildiğini söylemiştir.

“Ülke olarak zamanında Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimize nasıl yardım ettiysek, anlara destek verdiysek bizim bir parçamız olan Bayırbucak Türkmenlerine de bu sıkıntılı zamanlarında kucak açıyoruz” diyen Vali Tuna, Türkiye’nin her zaman kardeşlikten yana olduğunu belirtmiştir. Bölgede yaşanan olaylara da değinen Vali Tuna,  Türkiye’nin vatanını ve milletini korumaya hakkı olduğunu önemle vurgulamıştır.

Vali Tuna’nın yaptığı kısa konuşmadan sonra İl Müftü Vekili Dilaver Şahin'in duası müteakiben insani yardım malzemesi taşıyan 6 tır, bölgeye uğurlanmıştır.