08.08.2019

Vakfımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir Düşünce Okulu, Ahmet Hamdi TANPINAR’ın Beş Şehir kitabından yola çıkarak faaliyet çizelgesini oluşturduğu program kapsamında, İstanbul ve Bursa'dan sonra 05-07 Ağustos 2019 tarihlerinde Konya ve Ankara'ya gezi düzenledi.

 

5 Ağustos 2019 Pazartesi günü Beyşehir ve Akşehir’de gerçekleşen program kapsamında Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, İmaret Parkı, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Taş Medrese, Batı Cephesi Karargâh Müzesi, İmaret Camii, Kubadabad Sarayı, Eşrefoğlu Süleyman Bey Külliyesi, Hitit Su Anıtı ve bölgedeki diğer Selçuklu yapılarını ziyaret imkânı bulan gençlerimizin 6 Ağustos programını ise Konyanüma Panaroma Müzesi, Şehitlik, Mevlana Müzesi, Selimiye Camii, Bedesten Çarşı, Karatay Müzesi, İnce Minareli Medrese, Alaaddin Camii, Bilim Merkezi ve Sille Köyü ziyaretleri oluşturdu. 7 Ağustos 2019 tarihinde ise Ankara'da gezilerine devam eden gençler, Hamamönü, Hacı Bayram'ı Veli Camii ve Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi (Tacettin Dergahı)'nı ziyaret ettiler.

 

Gezi boyunca gençlerimizle bir arada bulunan Mütevelli Heyet Üyemiz Sayın Mustafa ÖZÇELİK, gezilen yerler ile ilgili gençlerimize değerli bilgiler aktardı. Sanat tarihçisi Habibe Çalışkan’ın da verdiği bilgilerle gençler, daha önce Konya ve Ankara hakkında gerçekleştirdikleri okuma ve çalışmaları görsel olarak pekiştirme imkânı buldu. Mütevelli Heyet üyemiz Ahmet Köseoğlu da Konya'da gençlerimizle buluştu.