16.09.2019

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Şair ve Yazar Mustafa ÖZÇELİK ile Türk Dünyası Vakfı tarafından organize edilen etkinlikte Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN ve Birlik üyesi akademisyen, şair ve yazarlarımızla Vakfımız tarafından yürütülen Eskişehir Düşünce Okulu projesi katılımcısı öğrencilerimiz, Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan Yunus Emre’nin kabrini ziyaret vesilesiyle bir araya geldiler.

 

Etkinlikte Mustafa ÖZÇELİK’in verdiği bilgiler ışığında Yunus Emre’nin kabirlerini ziyaret eden topluluk, kabir başında dua etti. Daha sonra Yunus Emre Kültür Evi’nde Yunus Emre’nin şiirlerinin ve Yunus Emre hakkında yazılan yazıların okunduğu bir sohbet gerçekleştirildi.

 

Yunus Emre ile ilgili gerçekleştirilen sohbette, Türkiye Yazarlar Birliği üyesi katılımcılarımızdan Yunus Emre ile ilgili değerli bilgiler edinen öğrencilerimiz, gerçekleştirilen etkinliklerin genel kültür birikimlerine katkıda bulunduğunu ifade etti. Topluluk, Yunus Emre ile ilgili gerçekleştirilecek yerel ve ulusal etkinliklerin arttırılması, bu vesileyle tekrar bir araya gelme konusunda temennilerini iletti ve gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.