08.09.2020

Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübü ile birlikte, 05.09.2020 tarihinde Düşünce Okulu öğrenci ve öğretmenlerin yer aldığı 50 kişinin katılımıyla Geleneksel Türk Savaş Sanatları atölyesi gerçekleştirilmiştir.

Eskişehir- Bursa yolu 11. Km’de bulunan Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Apor Kulübü’ne ait çiftlik arazisinde açık hava da gerçekleştirilen atölyede, Türk Dünyası Vakfı Proje Müdürlüğü Uzmanı ve Eskişehir Ertuğrulgazi Atlı Spor Kulübü kurucu başkanı olan Mustafa Çelik tarafından, Türk tarihinde yurt çadır, konar-göçer yaşama ait unsurlar, atlı kültür, at eğitimi, Türk inancında at, kılıç, ok, yay gibi motiflerin önemi, at üzerinde silah kullanma sanatı olan Furusiye ile ilgili bilgiler aktarılmıştır.

Atölyeye katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz teorik olarak elde ettiği bilgilerin pratikte uygulanışını, kültür ve sanat dünyamıza, edebiyatımıza yansımalarını değerlendirerek, at üzerinde ok atışı ve kılıç kullanma sanatını gözlemleme imkânı elde ettiler.

Atölye sonunda tüm katılımcılar ata bindirilerek keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir.