21.03.2022

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı paydaşlığında faaliyetlerine devam eden Eskişehir Düşünce Okulu, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 20.03.2022 Pazar günü “Çanakkale Paneli” düzenledi.

                                                   

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebeti ile düzenlenen panelde, Düşünce Okulu öğrencileri Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusunun ve Türk milletinin kahramanca verdiği mücadeleyi, mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi ve Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını değiştiren başarıyı anlattı ve şehitlerimizi saygı ile andı. Prof. Dr. Mehmet Topal ve Prof. Dr. Fahri Yetim panelin genel değerlendirmesini yaptı.

 

Panele; Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Türk Dünyası Vakfı Genel Kurul üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile merkez ve ilçelerdeki Düşünce Okulu öğrencileri, öğretmen ve idarecileri katıldı. Panelde görevli akademisyen ve öğrencilere sertifikalarının dağıtımının ardından Düşünce Okulu Eğitmeni Mustafa Çelik, Dr. Erdal Uludağ ve ritim sanatçısı Özkan Tekmen Çanakkale Türküleri’ni seslendirdi.