23.05.2022

Türk Dünyası Vakfı ve Yunus Emre Kültür ve Araştırma Merkezi Derneği işbirliğinde 21.05.2022 Cumartesi günü Eskişehir ve İlçeleri Kültür Gezisi düzenlendi.

Düşünce Okulu öğretmen ve öğrencileri, Türk Dünyası üniversite öğrencilerinden oluşan 70 kişilik grup, ilk olarak Battalgazi Türbesi'ni ziyaret etti

Düşünce Okulu Eğitmeni Mustafa Çelik'in mimari yapı ve tarihi şahsiyetlerle ilgili bilgilendirmesinin ardından Düşünce Okulu öğrencisi Yasir Keleş Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Han ilçesine giden grup, Yazılıkaya ören yerini Yazılıkaya Muhtarı Veysel Gündoğdu rehberliğinde dolaştı, bilgiler aldı.

Sivrihisar ilçesine giden grup ilçede Sivrihisar Belediyesi rehberi Ayşe Soylu ile ilk olarak Sivrihisar Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.Sivrihisar Belediyesi tarafından hazırlanan öğle yemeği sonrasında Ulu Cami, Alemşah Kümbeti, Gönül Dağı, Açık Hava Heykel Müzesi, Ermeni Kilisesi, Zaim Ağa Konağı'nı  ziyaret eden grup, sonrasında Mihalıççık ilçesine hareket etti.

Yunus Emre Türbesi'nin başında Eskişehir Genç İhya Derneği'nden İsmail Enlioğlu Yunus Emre Hazretleri'nin hayatını ve menkibelerini gençlere aktardı. Hatıra fotoğrafı çekimi ile Eskişehir ve İlçeleri Kültür Gezisi sona erdi.