26.08.2022

Türk Dünyası Vakfı Yunus Emre ve Odunpazarı Gençlik Merkezleri iş birliği ile 'Ecdadın İzinde, Geleceğin Peşinde' projesi kapsamında 40 kişilik öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grubu 22 Ağustos gecesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er ve Şube Müdürü Şenol Cirit uğurladı. Sabah saatlerinde Sivas'a varan gruba Mustafa Sevinç rehberlik etti. Kale Camii ziyaretiyle başlayan gezi, alınan kararlar doğrultusunda Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongre Binası daha sonra Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Gök Medrese ve Sivas'ın yaşam tarzını, geleneklerini, mutfak kültürünü, coğrafyasını ve tarihi geçmişini anlatan Şehir Müzesi, Sanayi Mektebi Müzesi  ve Sivas Arkeoloji Müzesi gezisi ve Sivas Belediyesi ziyareti ile ilk gününü tamamladı.

Medeniyet ve kültür turunun 2. günü Kayseri ili ile devam etti. Batuhan Yüksel'in refakat ettiği grup, kültür yolunu takip ederek aşağıdaki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret etti.
-Selçuklu Uygarlığı Müzesi
-Gıyaseddin Medresesi
-Gevher Nesibe Şifahanesi
-Kurşunlu Camii
-Sahabiye Medresesi
-Cumhuriyet Meydanı
-Saat Kulesi
-Kayseri Kalesi
-Fatih Camii
-Arkeoloji Müzesi
-Hunat Hatun Külliyesi
-Dış Surlar - Sivas Kapısı
-Atatürk Evi
-Cıncıklı (Çiğdelizade) Camisi
-Güpgüpoğlu Konağı / Etnografya Müzesi*
-Yoğun Burç - Hasban Dairesi
-Meryem Ana Kilisesi
-Kayseri Lisesi (Taş Mektep) /Milli Mücadele Müzesi
-Kapalı çarşı

3. gününe Turan Köyü gezisi ile başlayan grubumuz Koramaz Vadisi’nde doğa yürüyüşü yaptı. Mimar Sinan’ın evi, mektebi, Ağırnas Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ziyareti ile devam etti. Kayseri’den yola çıkan grup Nevşehir ilindeki tarihi ve turistik yerlerden Üç Güzeller ve Ürgüp’ü de dolaştı. Grubumuz 26 Ağustos Cuma günü Eskişehir’e ulaştı.