Eskişehir Türk Dünyası Vakfı, Türkçenin birbirinden değerli seçme eserlerini, "Türkname- Türk Dünyası Kitaplığı" adı ile yayın hayatına kazandırdı.

Tanıtımı Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı tarafından yapılan yayınların, Türk okuyucusunun yanı sıra dünyanın 120 ülkesinde 40 bine yakın satış ve dağıtım noktasında, dünya okuyucusu ile buluşması hedefleniyor. Türkçenin üzerinde yükselecek bir iş birliği sürecini kalıcı hale getirecek çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Nabi Avcı, önde gelen eserlerin Rusça ve İngilizce dahil 12 dile çevrilmesinin önemli olduğunu belirtti. Eskişehir Valisi ve Türk Dünyası Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Azim Tuna da, yayınların, dünyanın 120 ülkesinde 40 bine yakın satış ve dağıtım noktasında dünya okuyucusu ile buluşturulduğunun altını çizdi.