15.12.2017

Türk Dünyası Vakfı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sürdürmekte olduğu “Okullarda Bireysel Farklılıklar Alanının Oluşturulması” projesi kapsamında öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik 6. eğitim programı, Eskişehir Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

 

Anadolu Üniversitesi Rektörü ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN’ın katıldığı velilere yönelik eğitimde, kaynaştırma kavramı ve kaynaştırma öğrencileri üzerinde duruldu.

 

Türk Dünyası Vakfı’nın gayesinde “Türk kültürünün ulusal ve uluslararası düzeyde benimsenmesine, yaygınlaşmasına çalışmanın; bu yolla kültürel birlik ve toplumsal dayanışmayı sağlayarak dünya barışına, eğitime, bilime, kültüre ve sonuç olarak insanlığa hizmet etmenin yer aldığını belirten Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN; “İnsanlığa hizmetin yolunun gençleri eğitmekten geçtiğinin farkındayız. Eğitim merkezli projemizin gücünü aldığı nokta; gençlerimizin gerek aile içi, gerekse eğitimcilerimizle aldıkları sağlıklı bir eğitimin geleceğe, Türkiye’ye ve Türk dünyasına yapılabilecek en büyük yatırım olduğudur.” şeklinde konuştu ve Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN proje hakkında ise şunları söyledi: “Vakfımızın kamu kurum ve kuruluşları ile beraber sürdürmekte olduğu etkinlikler de var;  Okullarda Bireysel Farklılıklar Alanının Oluşturulması projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında faaliyetlerini sürdürdüğümüz bir proje. Gelinen aşamada rakamları incelediğimizde projenin oldukça büyük bir kitleye ulaşmış olduğunu görüyoruz.” Eğitim, Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevin GÜNER YILDIZ’ın sunumu ile devam etti.

 

14-18 yaş grubunda 140 öğrencinin “kaynaştırma” kavramı ile ilgili bilgilendirilmesi hedeflenen proje kapsamında stant faaliyetleri henüz iki aydır devam ediyor olmasına rağmen, 14-18 yaş grubundan 1.500 civarı öğrenciye Osmangazi Üniversitesi özel eğitim bölümünden görevli öğrenciler aracılığı ile bilgi verilmiş;  140 öğrenciye, 80 öğretmene ve 80 veliye ise doğrudan eğitim verilmiştir. 20 Aralık 2017 itibariyle, Atatürk Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde stant faaliyetlerine, projeden daha büyük bir kitlenin faydalanabilmesi için devam edilecektir. Proje sonunda yaklaşık 3.000 civarında öğrenci, veli ve öğretmene ulaşılmış olacaktır.