Mütevelli Heyet Üyesi

Çankırı’da, 1966 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi'nden mezun olmuştur (1987). Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktorasını tamamlamıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak atanmıştır. (1994)

Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerden sorumlu Başbakan Başmüşavirliği'nde danışman olarak görev yapmıştır (1994-97). Türk-Kazak Ahmet Yesevî Üniversitesi’nde Kültür Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur (1997-2000). Türkiye'ye döndükten sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı emrine atanmış, bakan müşaviri olmuştur. (2000-02). Halen Gazi Üniversitesi öğretim üyesidir.

Türk Dünyası Gençlik Kurultaylarının düzenlenmesine öncülük etmiştir. (1994-2009).

2004-2006 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanlığını yürütmüştür.

2006 yılında arkadaşları ile birlikte bütün Türk dünyasından yazar ve şairlerini bünyesinde toplayan Avrasya Yazarlar Birliği’ni kurarak Birliğin Genel Başkanı olmuştur.

Günümüzde Türk dünyasının tek ortak edebiyat dergisi olan Kardeş Kalemler’i yayınlamaya başlamıştır. Türkçe merkezli uluslararası bilimsel araştırmalar yayınlayan Dil Araştırmaları Dergisinin, Birlik adına sahibidir.

Bengü Yayıncılık aracılığı ile Türk Dünyasından edebiyat eserlerinin ülkemizde kitap halinde yayınlanmasına başlamıştır.

Kardeş Kalemler, Türk Yurdu, Türk Tarımı, Biliğ, Yesevi, Yeni Türkiye dergileri ile Tercüman gazetelerinde yazıları yer almıştır. Hikâyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırım, Moldovya, Kırgızistan, Özbekistan, İran ve Rusya’da değişik dil ve lehçelerde yayınlanmıştır.

Yesi Yada Türkistan,  Kültürümüz Edebiyatımız ve Söze Dair adlı radyo programlarının yapımcı ve metin yazarlığını yapmıştır. TRT’de yayınlanan Asya’nın Kandilleri, Gönül Bağı, Gökkuşağı Çoçukları, Türk Arap Atı, Yaylalarımız, Dost Eli, Dünyada Bugün, Pencere, Kültür Eşiği isimli belgesel, dizi film ve televizyon programlarında metin yazarlığı, danışmanlık ve sunuculuk yapmıştır.

2000 yılı Kazakistan Türkistan Şehri Hizmet Ödülü, Türkistan Yesevi'nin Şehri- Yesi'ye Dair eseri ile TYB'nin 2003 yılı Şehir Kitapları dalında yılın yazarı ödülü, 2009 Özbekistan Kuraş Federasyonu Uluslararası Basın Ödülü, 2010 TÜRKSOY Basın Ödülü, Azerbaycan-Resul Rıza Vakfı Özel Ödülü, 2011 Azerbaycan Yazarlar Birliği Bahtiyar Vahapzade Türk Dünyası Edebiyatına Hizmet Ödülü, İLESAM 2012 yılı Türk Dünyası Edebiyatına Hizmet Ödülü, 2013 Azerbaycan Mikail Müşvik Ödülü, 17. Uluslararası Süleyman Birina Balkanlar Türk Kültürüne Hizmet Ödülü (Kosova) gibi ödüllerin sahibidir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eserleri ;

• Tatarlar ve Tataristan (1997),
  • Türk Dünyası Üzerine Görüşler ve Politikalar (1998),
  • Türkistan: Yesevi'nin Şehri- Yesi'ye Dair (2003, 2014).

Yukarı Çık