Türk Dünyası Vakfı
Mütevelli Heyeti Başkanı

1953'te Bilecik'te doÄŸmuÅŸtur.

Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Ä°dari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiÅŸtir. Doktorasını Anadolu Üniversitesi'nde Ä°letiÅŸim Bilimleri alanında yapmıştır.

1974 yılında Kültür Bakanlığı'nda memuriyete girmiÅŸtir. Anadolu Üniversitesi'nin kuruluÅŸunda Ä°letiÅŸim Bilimleri Fakültesi'nde öÄŸretim görevlisi olmuÅŸtur. Millî EÄŸitim Bakanlığı MüÅŸavirliÄŸi ve BaÅŸbakanlık MüÅŸavirliÄŸi görevlerinde bulunmuÅŸtur. ÇeÅŸitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köÅŸe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışmıştır. 2000 yılında Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Ä°letiÅŸim Fakültesi'nde profesör olmuÅŸtur. 2003'te BaÅŸbakan BaÅŸmüÅŸavirliÄŸi görevine getirilmiÅŸtir. TÜBÄ°TAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu ÜyeliÄŸi ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu BaÅŸkanlığı yapmıştır. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

24., 25., 26. ve 27.dönemde EskiÅŸehir Milletvekili seçilmiÅŸtir. 24. Dönem TBMM Millî EÄŸitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu BaÅŸkanı olmuÅŸtur. 25 Ocak 2013’te 61. Hükümette Millî EÄŸitim Bakanlığı görevine atanmıştır. 62., 63. ve 64. Hükümetlerde de Millî EÄŸitim Bakanlığı görevini sürdüren Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenmiÅŸtir.