Mütevelli Heyet Başkanı

1953'te Bilecik'te doğmuştur.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir. Doktorasını Anadolu Üniversitesi'nde İletişim Bilimleri alanında yapmıştır.

1974 yılında Kültür Bakanlığı'nda memuriyete girmiştir. Anadolu Üniversitesi'nin kuruluşunda İletişim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi olmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışmıştır. 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör olmuştur. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirilmiştir. TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Telif ve tercüme olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

24., 25. ve 26. dönemde Eskişehir Milletvekili seçilmiştir. 24. Dönem TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olmuştur. 25 Ocak 2013’te 61. Hükümette Millî Eğitim Bakanlığı görevine atanmıştır. 62. ,63. ve 64. Hükümetlerde de Millî Eğitim Bakanlığı görevini sürdüren Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Yukarı Çık