Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün Fikrî Mülkiyet Sisteminin Güçlendirilmesi İle Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlere İlişkin Destek programı kapsamında “Uluslararası Telif Hakları İşbirliği Projesi” Vakfımızca yürütülmeye başlanmıştır. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı işbirliği ile telif hakları alanında gerçekleştirilmekte olan “Uluslararası Telif Hakları İşbirliği Projesi” kapsamında, 5 ayrı ülkede düzenlenmesine karar verilen çalıştayların ilki, 16-17 Ekim 2017 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Adnan Tekşen ve Kazakistan Adalet Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Kaken Gulnara yapmıştır.  Çalıştaya; aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Orta Asya ve Balkan coğrafyasından on ülkenin telif hakları kurumlarının önemli temsilcileri katılmıştır.