15.11.2019

2017 yılından itibaren Vakfımız bünyesinde etkinlik gösteren Eskişehir Düşünce Okulu’nun faaliyet alanını genişletmek ve katılımcı sayısını arttırmak için Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.


Vakfımız bünyesinde faaliyet gösteren Eskişehir Düşünce Okulu’nun gerçekleştirdiği atölyelerde öğrenci sayısını arttırmak ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vakfımız arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile bundan sonraki faaliyetlerde birlikte hareket edecek olan kurumlar, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya Eskişehir Valisi Özdemir ÇAKACAK, Vakfımız Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi AVCI, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah SAZAK, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Hakan CIRIT, Vakfımız Mütevelli Heyet Üyeleri Ahmet KOT, Dr. Öner KABASAKAL, Mustafa ÖZÇELİK’in de içerisinde bulunduğu pek çok davetlimiz, öğretmenimiz ve öğrenciler katıldı.



"Düşünce Okulu Entelektüel Boyuta Önemli Oranda Katkı Sağlayacak Bir Faaliyet"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören, tanıtım videosu gösterimi ile devam etti. Anadolu Üniversitesi Rektörü ÇOMAKLI düşünce okulunun öneminden bahsetti ve "Bu düşünce okulunun önemi bizim açımızdan şöyle bir şey ifade ediyor. Özellikle burada değerli öğrencilerimize söylemek istiyorum. İlerde kendi çocuklarımı ben sizlere emanet edeceğim. Üç tane çocuğum var. Sizler ne kadar iyi olursanız kendi neslimi de güvende hissedecek şekilde teslim ederim. Gözüm arkada kalmaz hoca olarak, baba olarak, bir rektör olarak. O nedenle sizlere yanlış yapılmasına müsaade etme lüksümüz yok. Sizlerin çok çok iyi olması, bizden kat ve kat üstün olmanız gerekmektedir. Siz bizlerden de zekisiniz. Gelecek açısından da Türklere çok sağlam bir ışık saçıyorsunuz. On nedenle sizlerin çok entelektüel ve gönüllü olmanız gerekiyor. Düşünce okulu da bu entelektüel boyuta önemli oranda katkı sağlayacak bir etkinlik ve faaliyet. O nedenle bizim için sonsuz bir önem arz ediyor" dedi.



"Bugüne Kadar 64 Atölye Çalışması Gerçekleştirildi"

Bugüne kadar 64 atölye çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Nabi AVCI, "Anadolu Üniversitemiz, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Türk Dünyası Vakfı bundan sonraki faaliyetlerde birlikte hareket etmek üzere bir protokol imzalayacaklar. Şimdiden hayırlı olsun. Vakfımız özellikle öncelikle Eskişehir'deki öğrenci kardeşlerimize, orta öğretim ve lise öğrencilerine yönelik Eskişehir Düşünce okulunu başlattı. Bugüne kadar bu kapsamda 64 atölye çalışması gerçekleştirildi ve 8 ziyaret yapıldı" ifadelerini kullandı.



"Sizler Tarihin Şafağından Beri Var Olan Bir Milletin Evlatlarısınız"

Eskişehir Valisi Özdemir ÇAKACAK ise “Bugün Eskişehir Düşünce Okulu'nun protokol töreninde sevgili gençlerimiz ile birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çocuklarımız bizim göz bebeğimiz. Hepiniz sevgili çocuklar altın değerindesiniz bizim için. Sizler tarihin şafağından beri var olan bir milletin evlatlarısınız ve o büyük milletin, Anadolu'daki son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin evlatlarısınız. Siz bu tür çalışmalarla, bu tür faaliyetlerle geleceği şekillendireceksiniz. Sizler bu milletin evlatları olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak kendinizi çok iyi yetiştirmek durumundasınız.” Şeklinde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Eskişehir Düşünce Okulu faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

 

Çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan ve 2017 yılından bu yana Türk Dünyası Vakfı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Eskişehir Düşünce Okulu bünyesinde hafta edebiyattan sanata, müzikten sinemaya birbirinden farklı konuların işlendiği atölyeler düzenlenmekte ve alanlarında uzman konuklarla metinler arası ve disiplinler arası bilgi paylaşımı sağlanmaktadır. Proje kapsamında yapılan gezilerde kültürel bellek oluşturma ve milli-manevi değerleri özümseme gayesi yürütülmektedir. Gençlerin köklerine ait unsurları benimseyip geleceğe taşıyacak bilgi birikimine sahip olmaları için çaba sarf edilmektedir. 2017 yılından beri sürdürülen faaliyetlere gençlerin ilgili nedeniyle 2019-2020 dönemi itibariyle projeden faydalanan öğrenci sayısının arttırılması ve projeyle daha fazla öğrenciye ulaşılması hedeflenmiştir.

 

Okuyan, düşünen, araştıran ve sorumluluklarının farkında yetişkinler olmaları için gençlere yol gösteren Türk Dünyası Vakfı, özgüvenli, saygılı ve etkili iletişim kurabilmeleri için gençlerin de söz aldığı, tartıştığı ortamlar oluşturmaktadır. Sivil toplum kuruluşu olmanın getirdiği yükümlülüklerle gençlere ayrılacak zaman ve mekânları arttırmak için daha da özverili çalışmaktadır.