13.08.2020

Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadele, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını ve bağımsızlığını devam ettirdiği savaştır, Çanakkale savaşı.

 

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu savaşa ev sahipliği yapmış ve kültürel izler bulunan Çanakkale şehrimizi; Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir  İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Düşünce Okulu'na devam eden öğrenci ve  öğretmenlerle birlikte ziyaret ederek her biri ayrı bir kahramanlık örneği olan şehitlerimizi yerinde anmak ve maneviyatı yaşamak üzere 11.08.2020 ve 12.08.2020 tarihlerinde 66 katılımcımızla kültür gezimiz gerçekleştirilmiştir.  

 

Ateş ölçümleri yapılarak araçlara alınan katılımcılar,  yeni normalleşme kuralları gereği maskeli ve sosyal mesafeli olarak seyahat etmiş olup konaklamaları da bu kurallar çerçevesinde yapılmıştır.

 

Türk milletinin tükenmezliğinin simgesi, birlik ve beraberliğimizin kanıtı ve şehit düşen yaklaşık 253 bin şehidimizi simgeleyen Çanakkale Şehitler Abidesi(Anıtı), Rumeli Mecidiye Şehitliği- Seyit Onbaşı Anıtı, Havuzlar Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Alçıtepe Hilal-i Ahmer Müzesi, Alçıtepe Köyü, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı Anıtı, Kilitbahir Kale ve Namazgâh Tabya Müzesi, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve Müzesi, Truva Müzesi ve Antik Şehri gibi birçok tarihi yer gezilmiştir.

 

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı'na destekleri için en samimi teşekkürlerimizi sunarız.