21.04.2022

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nâbi Avcı’nın ev sahipliğinde, 20.04.2022 Çarşamba günü Eskişehir Öğretmenevi’nde iftar yemeği düzenlendi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı (1'inci Ana Jet Üs K.) Hv.Plt.Tuğg. Doğan Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Eskişehir’in kurum ve kuruluşlarından yöneticiler ile Eskişehir’de okuyan üniversite ve lise öğrencilerinin bulunduğu iftar yemeğine 200 kişi katıldı.

Unesco Türkiye Millî Komisyonu Başkanı ve Türk Dünyası Vakfı Genel Kurul Üyesi Prof. Dr.  Öcal Oğuz’un hafızalarımızda yer edinen Ramazan gelenekleri ve görenekleri üzere yaptığı açılış konuşması ile iftar programı başladı.

Oğuz, gelenekselin geçmişten güç alarak geleceğe aktarılması, yaşatılması ve değerlerin kaybolmasının önüne geçileceğini böylelikle kültürel devamlılığın sağlanabileceğini konuşmasında vurguladı.

Konuşmanın ardından Neyzen Deniz Aladağ, Tanburi Yusuf Daşkın sahne aldı. Tasavvufi müzik dinletisinin ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, yemek duasını okudu.

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nâbi Avcı’nın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından program sona erdi.