17.11.2022

Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Türk Dünyası Vakfı ve Girişimcilik Merkezi iş birliğinde yürütülen “Gençlerle Gelenekten Geleceğe Projesi” faaliyetleri kapsamında katılımcı öğrenciler için 14 Kasım Pazartesi günü ve 16 Kasım Çarşamba günü 50’şer kişilik iki ayrı grup halinde Eskişehir ve İlçeleri kültür gezisi yapıldı.

Üretici Yazar Okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 50’şer kişilik gruplar öncelikle Seyitgazi İlçesinde bulunan Battalgazi Türbesi'ni ziyaret etti. Tarihi süreçten ve külliyenin içeriğinden bahsedildikten sonra Yazılıkaya'ya geçildi. Muhtar Veysel Gündoğdu'nun anlatımının ardından grup Sivrihisar'a geçti. Sivrihisar Belediyesi'nin ev sahipliğinde öğle yemeği ve tarihi, turistik mekanları Sivrihisar Belediyesi'nden Koray Faydacı ile gezen grup Saat Kulesi, Ermeni Kilisesi, Zaimağa Konağı ve Açık Hava Heykel Müzesi ile Gönül Dağı film platosunu da ziyaret ettiler.

Kültür gezisiyle gençlerin kültürel bellek oluşturması, milli-manevi değerleri özümsemesi ve köklerine ait unsurları benimseyip geleceğe taşıyacak bilgi birikimine sahip olması amacıyla yapılan gezinin gerçekleşmesinde başta Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürümüz Pervin Töre şahsında Kültür İşleri Müdürlüğüne, Sivrihisar Belediyesi'ne, katılımcı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.