22.04.2019

Vakfımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir Düşünce Okulu Projesi kapsamında 20-21.04.2019 tarihlerinde İstanbul’a gezi gerçekleştirildi.

Oldukça yoğun geçen iki günlük programın birinci gününü Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi içerisindeki Çinili Köşk, Sultanahmet meydanı (Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Yılanlı Sütun, Örme Sütun) Türk İslam Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı), Gülhane Parkı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi, Süleymaniye camii ziyaretleri oluşturdu.

Faaliyetin ikinci gününde ise Ayasofya, Üsküdar Mihrimah Sultan Camii, Yeni Valide Sultan Camii ve Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri’nin Türbesi ziyaret edildi.

Gezi boyunca gençlerimizle bir arada bulunan sanat tarihçisi Habibe Çalışkan’ın verdiği bilgilerle gençler, gezdikleri yerler hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkânı elde ettiler.

21.04.2019 tarihli programa Vakfımız Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI da katılım gerçekleştirdi ve gençlerle sohbet etti.